Опит за обективна класация или отговор на енигматичния въпрос има ли най-добра зодия.

Често ми се случва да ме питат коя е най-добрата зодия или някой от присъстващите в компанията смело да заяви, че е най-добрата зодия. Разбира се, такива въпроси или изказвания са несериозни, защото всички хора са компилация от добри и лоши качества. Както няма идеални и харесващи се на цялото човечество, така няма и толкова отвратителни, които да бъдат възненавидени от цялото човечество.

 

Изобщо, не бива да се изпада в крайности, но на база личните си наблюдения и многогодишен опит реших да направя нещо като неофициална класация на зодиакалните знаци, отчитайки и оценявайки положителните и отрицателните им черти по 10-тобалната система. Ще съпоставя основните им положителни с основните им отрицателни черти от гледна точка на това до колко едните имат превес над другите или пък до колко по-често е проявлението им в ежедневния живот.

 

И така, започвам по естествения им ред:

 

Овен – те са спокойни, пъргави, доброжелателни, готови да помогнат, за което получават 8 т. От време на време проявяват невъздържаност, избухват и могат да ви наговорят какво ли не, но бързо им минава, готови са да се извинят за грешките си и моята оценка е 3 т.

 

Телците са прословути с търпението и здравия си разум, лесно се вписват в екип, а полезността на тези качества може да се оцени на 10 т. От друга страна, обаче, те са известни и с ината и самолюбието си. За да постигнат каквото са си намислили не биха се поколебали да прибегнат до манипулации. За щастие, негативните им качества не могат да причинят сериозни вреди и получават 2 т.

 

Близнаци – те са гъвкави, адаптивни, любезни към всички и заслужават 9 т. за положителните си качества. Но нали в тяхното тяло са скрити поне 2-ма души, това ги прави припрени, често хаотични, а ако не дай си Боже не реализират желанията си стават и мнителни, отрицателни черти, които определено заслужават 5 т.

 

За Раците всички знаят, че са семеен тип – любвеобилни и грижовни. Напълно уверено може да им се дадат 7 т. за положителните качества. Но от много грижовност започват да проявяват капризи и, ако не им се угоди, стават отмъстителни, а на всичкото отгоре са и злопаметни. Почувстват ли се засегнати, не разчитайте да забравят, рано или късно ще „ви го върнат“ и то с ясното съзнание, че го правят, за да ви навредят. Отрицателните им качества получават оценка 8.

 

Лъвът впечатлява със своето великодушие и щедрост, за които заслужено получава 8 т. Точно тези му положителни качества, обаче, подхранват отрицателните, които са егоцентризъм, деспотичност и мания за величие. Почувства ли се неоценен със сигурност ще страда, но няма да навлезе в пространството ви и оценката за негативите му са достатъчните 6 т.

 

Девите са стриктни хора. Те се отнасят към околните с уважение и състрадание, стремят се да постигнат единомислие в контактите. Добрите страни на характера им заслужават 9 т. Те са много информирани, наистина, но и педантични, а съзнавайки собствената си цена понякога проявяват високомерие. И тъй като това се случва само понякога, то оценката е 2 т.

 

Везните са пословично услужливи и съпричастни, за които си качества без никакви опасения могат да получат 9 т. В дъното на положителното, за нещастие, стои отрицателното. Като едни истински везни са неуверени, податливи са на чуждо влияние и, за да услужат, много често уж добронамерено, използват хората около себе си, което им осигурява заслужените 6 т.

 

Скорпионите несъмнено са най-сексапилни, чувствени, оригинални и невероятно работоспособни, което може да се оцени на 8 т. В същото време дори не си правят труда да крият качества като сарказъм и егоизъм, а злословието и интригантството са им направо втора природа с обективна оценка 10 т.

 

Стрелецът се отличава с постоянство, благородство, приключенски дух и ученолюбие. Полезни качества, даващи 9 т. Ядосат ли се, обаче, стават избухливи, а започнат ли да разказват за преживяванията си имат навика да преувеличават и обичат да се хвалят, което може да се оцени на 3 т., защото трудно ще предизвика отрицателни последствия на някой друг, освен на тях самите.

 

Козирогът се слави със своята точност, старание, любознателност, перспективно мислене и дисциплина, даващи му максималните 10 т. И понеже си знае цената обикновено се държи претенциозно, гордо и дистанцирано. Това до някъде е и проява на инстинкт за самосъхранение, но все пак за поведението си получава 9 т.

 

Водолеите са отстъпчиви, целенасочени, неподправени и добри слушатели. Оценката за тях е 10 т. Може би точно за това са и любопитни, бъбриви, не умея да пазят тайна, но тези качества не са крайно вредни, така че 1 т. е достатъчна.

 

И последни в списъка са кротките, потайни и винаги изпълнени със съчувствие Риби, които без никакво съмнение трябва да получат заветните 9 т. за добрите си качества. Но да не забравяме също така, че са непредсказуеми, нестабилни, лабилни и почти винаги готови да „плуват по течението“, което също е равно на 9 т.

 

На края всичко стига до проста аритметика: от положителната оценка ще извадим отрицателната, а полученият брой точки ще покаже кой е „по` по` най-“. Ще видите, че има и резултати с минусови стойности, но понеже „изследването“ е в рамките на шегата и няма за цел да засегне никого се надявам да не ми се разсърдите на крайната класация, която е:

 

Водолей – 9 т. 1-во място; Телец – 8 т. 2-ро място; Дева – 7 т. 3-то място;

 

Стрелец – 6 т. 4-то място; Овен – 5 т. 5-то място; Близнаци – 4 т. 6-то място;

 

Везни – 3 т. 7-мо място; Лъв – 2 т. 8-мо място; Козирог – 1 т. 9-то място;

 

Риби – 0 т. 10-то място; Рак – (-1) т. 11-то място; Скорпион – (-2) т. почетното последно място.

 

Една интересна тенденция има в класацията, ако забелязвате и тя е свързана със стихиите. В първата тройка имаме един въздушен и 2 земни знака, във втората – два огнени и един въздушен, в третата участва по един представител и на трите стихии – Въздух, Огън, Земя, докато на „финалната права“ имаме само водни знаци, в което има известна логика.

 

13.03.2020 г. петък

София,

П. Георгиева

Всички права запазени ©




{START_COUNTER}