Китайски хороскоп за годината на Червения Огнен Петел

 

Годината на Червения Огнен Петел ще започне на 28.01.2017 г. и цикълът ще продължи до 15.02.2018 г.

 

 

Свободолюбивият Петел ще окаже влияние върху общественото развитие като цяло и върху всеки индивид поотделно.

Петелът е символ на Слънцето. Оповестява настъпването на деня с настойчивото си кукуригане. Източните народи отъждествяват Петела със слънчевата светлина.

 

За индийците той е източник на слънчева енергия, японците го наричат „утринна светлина“, а китайците се прекланят пред 5-те добродетели на Петела, които са:

 

смелост, добрина, вярност, достойнство и приятелство.

 

Точно тези качества ще бележат цялата 2017 г.

 

Петелът е пределно искрен и откровен. Каквото му е на сърцето, това му е и на устата. За него е характерно нестандартното мислене, умението да намира лесни решения на сложни въпроси, гъвкавата реакция и шеговитото отношение към препятствията. Контактен е и много обича да обменя информация. Някои хора възприемат прямотата му като лошо възпитание, а категоричността, с която се изказва за грубост.

 

 

За да предотвратят подобни недоразумения през 2017 г. е желателно родените под знака на Петела да контролират както думите, така и емоциите.

 

Петелът обича да „владее положението“, да се намесва в чуждите решения, но по никакъв начин не е склонен да търпи критика спрямо себе си. Податлив е на похвали и ласкателства, стреми се да привлече вниманието, да заеме водеща позиция. Петелът е роде`н водач. Ако не получи онова, което е преценил, че заслужава може да изпадне в дълбока депресия.

Не се задълбочава в проблеми, които не го засягат директно, не е скъперник. Отношението му към парите е леко хазартно и не отдава голямо значение на финансовите загуби. Често се случва така, че благодарение на интуицията си да спечели много и бързо, като също толкова бързо може и да профука спечеленото.

 

 

 

Той е страстен, чувствен, умел любовник. Когато става дума за лични отношения решава въпросите със сърцето, а не с разума. Трябва да се има пред вид, че верността към избраника на сърцето не е от най-силните му качества, а изневярата не е действие, за което би се разкайвал. Склонен е да „кръшка“ просто за разнообразие, след което пак да се връща в семейното гнездо, но обикновено прави нещата така, че тайната му да не бъде разкрита.

 

В годината на Петела всички подсъзнателно ще се стремят да проявят индивидуалността си, да бъдат забелязани. Този стремеж ще проличи първо в облеклото, след това в постъпките. Нестандартните дрехи в ярки цветове ще правят впечатление, но и ще радват окото. Непривичната контактност и напредъкът в колективните дейности – също. Даже хората, които обикновено предпочитат да се трудят самостоятелно и общуват трудно, в годината на Петела ще постигат много повече, ако са част от екип.

 

Годината на Петела ще е свързана и с много приключения, бизнес-пътувания, нови контакти. Дори хора, които принципно предпочитат заседналия начин на живот ще станат по-динамични и по-предприемчиви.

Петелът мисли логично и е консервативен. Независимо от способността му да се адаптира към общата тенденция той твърдо вярва, че неговото мнение е най-правилното и не подлежи на съмнение. Ако има грешка, то тя със сигурност е допусната от някой друг. Точно за това той разчита предимно на себе си, следва целите си упорито, методично и праволинейно, старае се да избягва конфликтите и в крайна сметка постига набелязаното без прекалено големи усилия.

Петелът е трудолюбив, стреми се да направи повече отколкото може, но и толкова лесно, колкото може. Именно за това повече мисли, отколкото действа и в резултат оптимизира работата си максимално. Стъпка по стъпка реализира мечтите си и си осигурява пари, независимост, авторитет.

 

 

В годината на Петела всеки трябва много ясно да формулира целите и приоритетите си. Едно от важните условия за постигането им е да се действа активно и да се проявява инициатива.

 

Независимо, че е общителен Петелът често се чувства самотен, неразбран или изпълнен с противоречиви мисли. За него е трудно да поддържа баланс между личния живот и работата.

 

 

 

 

 

30.11.2016 г.

София, П. Георгиева

Всички права запазени ©

 

 

 

 

 

 

 

 

 




{START_COUNTER}