Котешки хороскоп: коя писана е за вас

Едни от най-гальовните домашни любимци- котките също са подвластни на знаците на зодиака. По тях може да определите характера им и дали ви подхождат. Запознайте се отново с тях като прочетете този кучешки хороскоп. Изпращайте ни снимки и текстчета за вашите любимци.

 

  • Овен
    Чували сте сигурно, че котките се дресират трудно? Но това не важи за писаните-овни. Те с готовност изпълняват всякакви трикове, защото обичат да са в центъра на вниманието и да ги хвалят. Закономерно, след изпълнението на номера, те си искат добро похапване като награда и като количество, и като качество. Ако не го получат веднага размахват сърдито опашка и, тъй като са много енергични, трябва да скриете всякакви по крехки украси в дома си. На тях им е необходима къща с голям двор, където да се развихрят на воля. По принцип са пакостливи, но ако с твърда ръка им се покаже кой е стопанин на къщата, те ще замъркат послушно. Котаракът-овен участва постоянно в схватки, особено любовни, не само със себеподобни. Той може да се нахвърли и срещу голямо куче, ако то е нарушило границите на територията му. Отношенията на котките-овни с хората са предимно практични - те се галят усърдно, но само когато им се иска да похапнат.
    Характер: импулсивен, нетърпелив, агресивен.
    Съвместими знаци: Стрелец, Лъв, Водолей.

Телец
Котките от знака Телец не са хулигани като овните. Те не са капризни авантюристи, не причиняват грижи на стопаните си. Имат чувство на собствено достойноство и няма да споделят нищо тяхно с никого. Не обичат да напускат дома, нито да пътуват дори в лимузина. Яденето не им е първа грижа стига да им се сервира редовно.
Спокойни, търпеливи и уравновесени, те трудно могат да бъдат извадени извън кожата им. Но ако това стане, то бягайте надалеч, докато не се успокоят. Котките-телци обичат да дремят безметежно и не ги тормозете дори, да ви се иска да ги гушкате. Те силно се привързват към стопаните си, особено към децата. Чувстват се щастливи в хармонични семейства, които не прекаляват с претенции към тях. Отношенията им с другите котки също са трайни и ако си харесат партньор няма да го сменят всяка пролет.
Характер: упорит, търпелив, реалист.
Съвместими знаци: Дева, Рак, Козирог.

  • Близнаци
    Толкова са любопитни, че като нищо могат да отварят врата или да чупят варени яйца. Както са весели и игриви, изведнъж започват да съскат и да фучат. Не си хабете нервите да им се карате, защото бързо ще направят още по-голяма беля. То ако се убеди, че сте се ядосали сериозно, тогава ще започне такова подлизурско мъркане, че може да заглушат пералнята или прахосмукачката. Много се глезят и на трапезата. Днес може да омахат цяла кутийка котешка храна, но утре няма да я подушат, ако е от същата марка. Това, което им харесва обикновено го вадят от чинията. Не са поспаланковци. Може да дремят, но винага са готови за истинска игра. Общителни са и разрешават на всякакви хора да ги галят. Но разпознават тези, които не обичат жимотни и никога не си доближават до тях. По време на любовния им период много често възприемат навиците на партньорите си. Но това не е за дълго, тай като всичките им любови са мимолетни
    Характер: любознателен, общителен, непредсказуем.
    Съвместими знаци: Водолей, Везни.

Рак
Грациозна и изящна котката-рак е уверена, че светът се върти около нея и тя трябва винаги да получава каквото си поиска. Тя обича да бъде глезена и ако й отстъпвате скоро може да ви се качи на главата. Голяма преструвана е. Прави се на уморена, за да предизвика умиление и съответно лакомства за награда. Но подвластна на капризите си може да се откаже от хапване, само защото е сменена чинийката й. Тъй като е много чувствителна може да усеща промените във времето. Ако наближава буря гледа да се скрие в някое добре защитено ъгълче. Обича да спи не тъм където сте й отредили място, а където й харесва. Но никога не сменя леглото си, не си играе с посудата, не е пакостлива. Голямото й желание е хората, с които живее, да се грижат истински за нея. Изключително трудно общува с други домашни любимци, дори с котки. Котаракът-рак пък е нежен и романтичен любовник, но понякога е толкова взискателен, че трудно си намира гадже.
Характер: деликатнен, акуратен, емоционален.
Съвместими знаци: Риби, Скорпион, Телец.

  • Лъв
    Да притежавате котарак-лъв е истинска гордост. Той е много акуратен към външния си вид. Може с часове да си лъска козината и дори да се оглежда в огледалото. Обича да бъде сниман и да получава комплименти. Но ако някакво приключение го изкара на двора той може да се върне изпоцапан от главата до петите. Слабост са му блюдата от прясно месце или дроб. Никога не закъснямайте със сервирането, защото ще се нацупи и ще ви лиши от царственото си внимание. Не бъдете равнодушни или снизходителни с него - той не търпи безличните отношения. Ако котките-лъв почувстват, че са ценени, те ща направят всичко добро за самейството. Доверчиви и дружелюбни те не се боют от непознати, могат да защитават стопаните си и дори налитат на кучета. Котаракът-лъв, както подобава на цар има цял харем котки и му се налага често да го брани от други свалячи. Основното в грижите за него е да му отделяте подобаващо внимание. Иначе може да тръгне да го търси в друг дом.
    Характер: независим, смел, оптимистичен, доверчив.
    Съвместими знаци: Овен, Стрелец, Козирог.

Дева
Котката-дева е учудващо досетлива и изобретателна. Нищо не може да се скрие от нея, особено всякакви лакомства. Тя може да ги извади от всякакви упаковки и ще се направи на глуха, когато започнете да и се карате. Единственото, което може да я спре е евентуална опасност, която тя усеща отдалеч. Тя обича зеленината и стайните растения. Голям дегустатор е. Може да опита всичко, каквото похапват стопаниете й, дори кисели краставички. Обича чистота и реда. Ако тоалетната й не е почистена ще си свърши някъде другаде работата. Отките-деви се сближават с хората доста дълго. Но след като са решили, че им харесвате те стават най-ласкавите домашни любимци. С другите котки и домашни животни е общителна, но не търпи те да внасят мръсотия и безпорядък в дома. В любовта е взискателна и внимателна. Дълто избира и наблюдава без да дава свобода на инстинктите.
Характер: благоразумен, чувствителен, критичен.
Съвместими знаци: Козирог, Телец, Риби.

  • Везни
    Котката, родена под знака на Везните, се смята за звезда и има големи претенции за жизненото си равнище и обкръжение. Тя е необикновено обаятелна и обича да бъде обкръжена от поклоници. Но само докато й се възхищават. Уравновесеността й се изпарява мигом когато се влюбва. Тя забравя доброто си възпитание и зачезва по котешки свалки. Котките-везни обичат комфорта и хармонията в дома, стараят се винаги да бъдат ласкави със стопаните си. Може да ви гладат с часове какво правите. Обичат игрите, дори когато са възрастни, затова се погрижете да имат достатъчно разнообразни играчки. Не са претенциозни към храната, може да доядат това, което е останало в чиниите ви. Обичащи и миролюбиви те са идеална компания за децата ви. И могат да ходят по петите на възрастните също като куче. Идеалнато креватче за тях е мекото и красивото. И често намира тези условия в собственото ви легло. Много е трудно, почти невъзможно, да я убедите, че тя си има собствено място за спане. Пробвайте поне да я научите да спи не просната върху възглавницата ви, а в някое кюше на леглото.
    Характер: любвеобвилен, добродушен, нерешителен.
    Съвместими знаци: Водолей, Близнаци.

Скорпион
Котараците-скорпиони са големи разузнавачи и си пъхат носа във всички ъгълчета и потайни места на дома. Може да заспят в пералната, ако я забравите отворена, или да се катерят по пердетата, вместо джокинг. Те са в собствени води, ако живеят на село или във вилата и да ловуват и скитосват на воля из двора и околностите. Побесняват, ако ги заключите сами вкъщи. Обичат да командват и да се налагат. Нищо не може да прекърши желанието им да пробват каква шунка сте си нарязали за обяд или да подремната върху чисто новата холна гарнитура. Котките-скорпиони са максималисти и в яденето, и в разходките, и в любовта. Веднъж да ви приемат в сърцето си и ставате тяхна собственост. Не може да ги гладите от дъжд на вятър. Трябва да ги вземете в скута си и да им отдадете цялото си внимание. Сексуалният живот на мъркащите скорпиони и доста бурен и това си личи по изподраните им физиономии. За другите котки те са скандалджии и побойници, които винаги искат да са първи.
Характер: ревнив, упорит.
Съвместими знаци: Рак, Риби.

  • Стрелец
    Търсач на приключения и авантюрист, котаракът-стрелец трудно може да бъде наречен домашно животно, тъй като не търпи да бъде заключен между четири стени. Ако сгррешите да направите това, той ще си точи нокните по вратите, ще събаря саксиите и ще се чуди как още да изразходва излишъка от неизтощимата си енергия. Резултатите за вас ще са плачевни, а той ще е вечно гладен, изподран и контузен. Котките-стрелци лесно свикват с всички, които се съобразяват с навиците им. Децата ги харесват заради постоянната им готовност за игра и поразии. Тези котки обичат всякакви пернати, но те трябва да са в добре защитени клетки в случай, че котешката любов прелее. Котаракът-стрелец рядко се сприятелява със себеподобни, но ако се влюби съвсем спокойно може да доведе избраницата си в дома ви. Той е неуморим в любовта и става баща на безчет котенца с различни майки. Никакви хапчета не може да озаптят страстта му, затова по-добре не си харчете парите, а го приемете като един четирикрак Казанова.
    Характер: оптимист, самонадеян, бродяга.
    Съвместими знаци: Овен, Лъв.

Козирог
Хитър и изобретатателен котаракът-козирог прави всичко каквото му харесва. Дори да е напакостил, той може да отърве накзанието, като се престори на ласкател. Нуждае се от постоянно общуване със стопаните си иначе изпада в депресия и меланхолия. Има високо мнение за себе си и е щастлив, когато му показвате, че го цените. Котките-козирози са умерени в храненото, стига то да е редовно. Колкото им сложите винаги ще си го изядат до трохичка, но тъй като не са много активни, може да напълнеят. Те ненавиждат промените. Не сменяйте мястото им за спане. Не ги пускайте в леглото си, заото после няма отърване. Те са сдържани в емоциите си, но са добри и обичливи приятели. Отделя голямо внимание на малки деца. В любовта котките-козирози са малко нескопосани. Те не обичат да правят първата крачка, дълго изучават евентуалния партньор. Страстната любов е непозната за тях.
Характер: упорит, съобразителен, меланхоличен.
Съвместими знаци: Телец, Дева, Лъв.

  • Водолей
    Сложна натура - от една страна иска да бюде обичбив и ласкав, от друга - често показва нокти и фучи без повод. Може досадно да мяучи за храна, а после да седи дълго без да хапне от нея. Това противоречиво поведение често дразни стопаните му, а котаракът-водолей се кефи, че ги е ядосал. Но така тези котки-провокатори винаги са в центъра на вниманието. Те са изключително предприемчиви и изобретателни. Понякога се крият така, че си мислите, че никога повече няма да се появят. Този номер погаждат, когато изпитват недостиг от любовта ви. Много променливи са и вкусовете му към храната. Никога не яде едно и също нещо два пъти подред. Но ако му издърпаш чинията и се престориш, че ще я скриеш, апетитът му се връща моментално. Независимо от пакостите им котките-водолеи са доста харесвани от хората, осомено от тези, които имат здрави нерви. Тези котки не обичат гости и непознати хора или животни. А когато си играят с деца искат те да водят хорото. Котараците-водолеи обикновено се влюбват в екзотични котки, от които могат да научат някоя нова поразия, с която скоро ще ви изненадат.
    Характер: независим, темпераментен, изобретателен.
    Съвместими знаци: Везни, Близнаци, Овен.

Риби
При котките-риби добрата дума не върви. Те си живеят по свои правила. Могат да се шматкат по цял ден извън дома, а после да се върнат и де си проснат да спят където си поискат. Тъкмо затова те се чувстват добре при стопани, които също не са педанти. Повишената чувствителност им помага лесно да отгатнат хорските настроения. Ако ви се иска комфорт, те ще се гладят неуморно в краката ви, ако ви се иска игра, веднага ще отговорят с взаимност. В любовта котараците-риби са доста отнесени, ухажват избраниците си дълго и с нетрадиционни методи. В резултат красавиците често попадат в лапите на по-активните съперници. Котките-риби винаги очакват ласки и внимание от стопаните си и ги ревнуват към останалите домашни любимци. И ако четирикрата риба чувства любовта ви, тя ще се отблагодори с взаимност. Даже ще ви донесе като подарък някое уловено мишле. И не забравяте да я похвалите, иначе ще се вкисне и дълго няма да ви прости пренебрежението.
Характер: чувствителен, мечтателен, инстинктивен.
Съвместими знаци: Рак, Скорпион, Дева.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене