Годишен хороскоп 2016

Годишен хороскоп 2016
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

В края на годината с нетърпение очакваме да научим какво ще ни се случи през следващата. smiley 

Дали ще е добра, или ще е съпътствана с трусове? Дали ни очакват прекрасни неща в любовта, или нови върхове в кариерата? Дали ще сме здрави или е препоръчително да се пазим повече?

Отговорите на всички тези колебания и въпроси можем да научим още сега в новия ни изчерпателен, пълен и много точен годишен хороскоп за 2016 година, всичко, което предстои на нашата зодия през следващите 12 месеца, изготвен лично от астролога на Edna.bg Йоана Йорданова.

Ако досега с интерес сте следили обзора на седмичните и месечните хороскопи в сайта, то не пропускайте да разберете в каква посока ще се развие новата година за вас - в здравословен план, в кариерата и финансите, както и в любовта и семейните отношения.

Ето и какви предизвикателства предстоят пред 12-те зодиакални знака през 2016 година:

ОВЕН

Предстои ви още една година на радикални промени и пълна с неочаквани изненади. Голяма част от случващото се през 2016 година ще ви помогне да се справяте в определени ситуации, да се освобождавате от структури и от хора, които спират развитието ви. 

Кариера и финанси

2016 година ще бъде много благоприятна за вашето професионално развитие – без значение дали планирате да се развивате в рамките на настоящата си длъжност, искате да смените работата си или мечтаете да работите за себе си. 

Любов и семейство

Макар че вниманието на повечето от вас ще бъде насочено към работата и възможностите за кариерно развитие, 2016 година ще бъде добра за вас в любовно отношение. Потребно е обвързаните представители на знака да се съобразяват повече с мнението и желанията на човека до тях, ако искат да има мир. 

Здраве

През 2016 година се отнасяйте сериозно към сигналите, които тялото ви изпраща. Здравето ви ще зависи от начина ви на живот и от грижите, които полагате за него – годината е много подходяща да направите промени в тази насока и да се откажете от някои вредни навици. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Овен през 2016-a, прочетете ТУК.

ТЕЛЕЦ

През 2016 година пред вас ще се открият чудесни възможности да направите подобрения в различни области от живота си, в които преди сте се натъквали на препятствия. След предизвикателствата през 2014 и 2015 година сега ще изпитате облекчение и ще имате усещането, че всичко се случва много по-леко. 

Кариера и финанси

През 2016 година пред вас ще се отворят врати, които преди или са били заключени, или просто не сте забелязвали. Годината е много благоприятна за вас – да се изявите по нов начин, да получите повишение, да учите нещо ново, да развиете дарби, които сте пренебрегвали. 

Любов и семейство

През 2016 година любовният ви живот ще се оживи и ще се радвате на повече романтични мигове, изпълнени със страст. Може да срещнете нова любов, а, ако сте открили точния човек – съдбата да ви зарадва с рожба. 

Здраве

През 2016 година ще имате достатъчно енергия за работа, тонусът ви ще бъде завиден и като цяло ще се радвате на отлично здраве. Възможно е в края на март да се появи здравословен проблем – обърнете му внимание и се грижете повече за себе си. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Телец през 2016-a, прочетете ТУК.

БЛИЗНАЦИ

2016-а ще бъде по-предизвикателна, но и ключова година за вас, защото ще ви изведе на съвсем нов път. Главната ви задача през тази година е да откриете своята собствена посока – и в личния живот, и в кариерата – онази, който най-добре пасва на вашите потребности и на вродените ви заложби.

Кариера и финанси

2016 година ще бъде благоприятна за тези от вас, които са открили своето истинско призвание и се чувстват вдъхновени от работата си. През годината може да очаквате стабилизиране на резултатите, признание от околните и успехи във финансово отношение. 

Любов и семейство

Любовта ще ви вълнува много през 2016 година. Имайте предвид обаче, че няма да бъдат на дневен ред мимолетните авантюри и връзките за забавление, което означава, че или ще бъдете сериозно обвързани с всички произтичащи от този факт отговорности, или ще трябва да останете известно време сами, за да направите равносметка за някои грешки в миналото и да решите какво искате. 

Здраве

През 2016 година рисковете за здравето ви ще бъдат вследствие на по-голямото натоварване, на отговорностите, които ще трябва да поемате, а при някои от вас – и на нервното напрежение. Може да сте разсеяни, да ви бъде трудно да се концентрирате и да се изтощавате по-лесно. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Близнаци през 2016-a, прочетете ТУК.

РАК

През 2016 година ще продължи разместването на пластовете в основните области на живота ви – взаимоотношения, семейство и кариера. За разлика от предишните две години обаче, които за някои от вас бяха доста драматични, сега ще бъдете по-спокойни.

Кариера и финанси

През 2016 г. финансовото ви положение ще бъде стабилно, дори е възможно да се подобри – може да получите повишение или да намерите нов източник на доходи. Новите контакти, които ще създадете, ще ви помогнат да постигнете това. 

Любов и семейство

През 2016 година на няколко пъти пред вас ще се открие възможност да преосмислите отношенията с важните хора в живота си и да направите известни корекции в нагласата и в поведението си. Възможно е в живота ви да се върнат хора или проблеми от миналото – но в тези случаи ще успеете да изясните спорните въпроси. 

Здраве

През 2016 година няма сериозни рискове за здравето ви, но може би ще трябва да направите известни промени в начина си на живот или да се грижите малко повече за себе си. Способността ви да влагате енергията си в реализиране на личните и професионалните си цели или в някакво любимо занимание ще бъде решаваща за това да се чувствате добре. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Рак през 2016-a, прочетете ТУК.

ЛЪВ

2016 година ще бъде много благодатна за вас, защото ще имате шанс както за нови начинания и вълнуващи преживявания, така и за стабилизация и укрепване на вече постигнатото. Добрата новина за вас е, че за разлика от някои други знаци, при които промените ще бъдат съпроводени с повече стрес и напрежение, при вас те ще се случват сравнително леко, защото или ще бъдат желани, или много бързо ще откривате положителния им смисъл. 

Кариера и финанси

През 2016 година пред вас ще се открият чудесни възможности за развитие в професионалната област, но има едно много важно условие – трябва да обичате това, което правите, и да намерите начин да блеснете с дарбите и уменията си. Ако работата ви е скучна и еднообразна, или ще поискате да я смените с нещо по-вдъхновяващо, или ще си намерите допълнително занимание, което да ви носи радост. 

Любов и семейство

През 2016 година качеството на любовния ви живот ще зависи до голяма степен от това доколко отговорно подхождате към него и дали сте готови да работите в името на неговото подобряване. Ако гледате на любовта само като на източник на забавление, предпочитате да получавате вместо да давате, стоите с някого не по любов, а заради някакъв интерес, нищо чудно да се изправите пред предизвикателства. 

Здраве

През 2016 година ще имате достатъчно енергия и стабилен тонус, които, без съмнение, са предпоставките за доброто здраве. Все пак старайте се да си осигурявате достатъчно време за почивка, защото ще бъдете доста ангажирани с работа и с лични ангажименти и има риск в един момент да изгубите мярката. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Лъв през 2016-a, прочетете ТУК.

ДЕВА

2016 година ще бъде особено важна за вас, защото ще успеете да направите преход от миналото към бъдещето. Това означава да се разделите с определени хора, да превъзмогнете обстоятелства, дори да престанете да проявявате някои черти на характера си, които вече не ви вършат работа. 

Кариера и финанси

През 2016 година при много от вас ще има промени в кариерното развитие. Те ще се дължат или на новото подреждане на приоритетите ви, или на желанието ви да получавате по-голямо удовлетворение от работата си. 

Любов и семейство

През 2016 година темата за любовта и партньорствата ще излезе на преден план за вас. Ще се създадат възможности да отсеете реалното от илюзорното, полезното от вредното, истинската любов от зависимостта – в крайна сметка в миналото ще остане това, което не ви върши работа и не ви помага да вървите по пътя напред. 

Здраве

2016 година може да бъде много добра за здравето и за тонуса ви, защото всяка положителна промяна в начина ви на живот ще влияе добре и на тялото ви. Възможно е дори да намерите решение на здравословни проблеми, които са ви мъчили с години. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Дева през 2016-a, прочетете ТУК.

ВЕЗНИ

За вас през 2016 година ключовата дума ще бъде „промяна“. През изминалите две години повечето от вас преживяха поне една голяма трансформация във важна област – идентичност, взаимоотношения, семейство, кариера. 

Кариера и финанси

При много от вас през 2016 година темата за кариерата като че ли ще остане на по-заден план. Хармонията в отношенията с любимия човек и семейните въпроси ще бъдат доста по-важни, особено ако точно там се случват най-съществените промени. 

Любов и семейство

Интимните отношения и семейството ще бъдат много важни за вас през 2016 година и голяма част от преживяванията ви ще бъдат свързани именно с промени в тези области. През тази година ще завършат дълбоките трансформации, които при много от вас се извършваха в интимните и партньорските отношения през последните две-три години. 

Здраве

Няма причини да не бъдете в добро здраве през 2016 година. Напротив – сега е вашият шанс да се освободите от някои навици, които ви вредят, а също така и от потиснати емоции, които не ви позволяват да продължите напред и да се чувствате добре със себе си. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Везни през 2016-a, прочетете ТУК.

СКОРПИОН

2016 може да бъде изключително успешна и плодотворна година за вас, но, за да може да се случи това в максимална степен, е добре да спазвате две препоръки. Първата е да откриете нещо, което изключително много искате, и да насочите цялата си страст, за да постигането на това свое желание. 

Кариера и финанси

През 2016 година вниманието ви ще бъде насочено към занимания, които ви вдъхновяват. Така че, ако кариерата ви е вашата страст или копнеете да творите и да се изявите в някаква сфера, насочете усилията си в тази посока – годината ще бъде плодотворна за вас. 

Любов и семейство

2016 година ще бъде добра за вашите взаимоотношения – може да създадете нови приятелства, да се присъедините към някакъв клуб или към група, а тези от вас, които търсят любовта, да срещнат сродна душа. В любовен план годината за вас ще бъде емоционална и страстна. 

Здраве

За вас през 2016 година няма сериозни рискове за здравето, ако се грижите за себе си и успявате да насочите енергията си към нещо значимо и полезно. Емоцията, с която е добре да внимавате, е гневът, тъй като, ако го потискате, той може да се отрази разрушително на тялото ви. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Скорпион през 2016-a, прочетете ТУК.

СТРЕЛЕЦ

2016 година ще бъде изключително важна за вас, защото ще разберете дали сте поели по правилния за вас път – ако стане така, може да очаквате трайни резултати и признание; ако ли не – тогава вероятно ще се наложи да преосмислите някои неща и да направите корекции. За някои от вас годината ще бъде изпълнена с предизвикателства, защото основното изискване на звездните влияния е да бъдете максимално честни – нещо, което вие обикновено правите без проблем, що се отнася до комуникацията с другите, но ви се удава по-трудно, щом става въпрос за честност към самите себе си. 

Кариера и финанси

2016 година ще бъде успешна и в професионално, и във финансово отношение за онези от вас, които използват личните си способности и умения в работата и не се страхуват да вложат повече труд, за да постигнат целите си. Ще имате както чудесни идеи и възможности да се впуснете в нови начинания, така и шанс да утвърдите постигнатото.

Любов и семейство

2016 година не е от най-благоприятните години за започване на нова връзка, но пък е много подходяща да определите кои отношения си заслужава да поддържате и кои е по-добре да оставите в миналото. И все пак, ако срещнете човек, който ви пасва и когото чувствате като сродна душа, има шанс за сериозна връзка. 

Здраве

За да не подлагате здравето си на излишни рискове през 2016 година, пестете силите си. Това не означава да бездействате, а да насочвате енергията си там, където е нужна – според обстоятелствата и според приоритетите си. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Стрелец през 2016-a, прочетете ТУК.

КОЗИРОГ

Ако през 2016 година се стремите към спокоен и сигурен живот, ще останете разочаровани. Както през 2015-а, и сега ви очакват изненади и промени. При някои те ще се случват в личния живот, при други – в професионалния, но където и да стават, със сигурност ще бъдат значими и ще преобръщат представите ви за самите себе си. 

Кариера и финанси

Като изключим онези от вас, решили да пренебрегнат работата заради семейни ангажименти или по други поводи, за останалите 2016 година се очертава благодатна по отношение на кариерата. Ако сте доволни от настоящата си работа и се чувствате оценени добре, през следващите месеци може да успеете да се докажете, да се развиете в това, което правите, дори да получите повишение. 

Любов и семейство

През 2016 година пред вас стои задачата да поддържате баланса във взаимоотношенията си. Ако се опитвате да се налагате или да доминирате над човека до вас, това ще се превърне в сериозна предпоставка за конфликти. 

Здраве

През 2016 година ще бъде потребно да се грижите не само за физическото, но и за емоционалното си здраве. Ако се появи заболяване или неразположение, нищо чудно причината да бъде стресът или преумората. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Козирог през 2016-a, прочетете ТУК.

ВОДОЛЕЙ

2016 година ще бъде важна за вас, защото ще ви изстреля нагоре – към върха, който искате да покорите. В резултат на това ще се радвате на повече престиж и на признание. Амбициите ви ще бъдат големи и ще успеете да вложите енергията си в постигането на някаква по-значима професионална цел.

Кариера и финанси

Кариерата и приносът ви към обществото ще бъдат във фокуса на вниманието ви през 2016-а. Годината е много благоприятна за основаване на собствен бизнес или за разширяване на вече съществуващ, за стабилизиране на делово партньорство и за всякакъв вид сътрудничество – с колеги, делови партньори и организации. 

Любов и семейство

Любовта като че ли ще остане някак на заден план през 2016 година заради силния акцент върху кариерата и социалния живот. Вече обвързаните представители на знака обаче ще имат шанс да постигнат повече интимност с партньора си и да задълбочат отношенията си. 

Здраве

Едва ли има причина да се безпокоите за здравето си през 2016 година. Ще имате достатъчно енергия, тонусът ви ще бъде висок и ще се чувствате чудесно.

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Водолей през 2016-a, прочетете ТУК.

РИБИ

2016-а вероятно ще бъде за вас една от най-интересните и непредвидими години, които сте изживявали. От една страна, ще има чудесни шансове да направите промени и да постигнете повече удовлетворение в две важни области, от които зависи щастието на всеки човек – любовни отношенията и кариерата. 

Кариера и финанси

Посоката на професионалното ви развитие ще бъде един от основните въпроси, които ще ви занимават през 2016 година. Възможни са промени в тази сфера, но какви точно ще бъдат те зависи много от това дали сте на правилното място и дали наистина използвате дарбите и уменията си, за да се реализирате. 

Любов и семейство

Що се отнася до любовта, през 2016 година вашият знак ще бъде един от късметлийските. Интимните отношения ще ви занимават активно и, ако търсите нова любов, има голям шанс желанието ви да се сбъдне. 

Здраве

През 2016 година е потребно да се грижите повече за себе си. Може да има моменти, в които да не ви достигат сили, да се чувствате отпаднали или просто да сте по-разсеяни. 

Какво още очаква представителите на зодиакалния знак Риби през 2016-a, прочетете ТУК.

Следете всичко, свързано със зодиите и хороскопа ви в рубриката ни "Хороскопи". Ако желаете да се информирате за най-новото и интересното от нея, абонирайте се за информационния ни бюлетин ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти