Кучешки хороскоп: подхождате ли си с пазача

 

Домашните любимци също са подвластни на знаците на зодиака. По тях може да определите характера им и дали ви подхождат. Запознайте се отново с тях като прочетете този кучешки хороскоп. Изпращайте ни снимки и текстчета за вашите четириноги приятели.

 

 

  • Овен
    Храбро същество, отлично куче-пазач. Понякога проявява агресивност, особено към хора, които крият лошите си намерения зад фалшива усмивка. Ако оцелее след редица сблъсъци, придобива мъжество и мъдрост. Не е вероломно или коварно, а простодушно и благородно. Но не е изключено да стане агресивно и тъпо същество, ако не й отделяте нужното внимание. Тези кучета не търпят да бъде ограничавана свободата им на действие. Те са много подходящи за стопанин, който води активен начин на живот. Кучето-овен се стреми да бъде предано, но това е преданост на дете. Ако често го хвалиш и отблагодаряваш за дружбата му то е готово да се бие за теб до смърт. Появата на куче-овен в дома ви може да означава ново начало, нов етап в живота ви. То може да компенсира качества, които ви липсват - мъжество, увереност в себе си, стремеж към новото. 

 

  • Характер: ентусиазъм, боен дух, агресивност.
    Здраве: импулсивно куче, често става причина за нещастни случаи, вероятни контузии на главата.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Лъв, Стрелец.
    - дружба: Близнаци, Водолей.
    - конфликт: Рак, Везни, Козирог.

     

Телец
Тези кучета са много плодовити, защото изпитват силно полово влечение. Като земен знак обожават да похапват, особено месце, и да се намират в добра компания. Може да бъдат ужасно лениви, а ако не са възпитани и обучени - инертни и непослушни. Затова трябва да им се отделя по-голямо внимание. Кучето-телец е доста практично и се пропоръчва за продължаване на чистокръвни породи. Такова куче е добро капиталовложение и може да доведе до промяна на финансовото ви положение. Смята се, че то е приятел със Съдбата и често носи късмет. Кучето-телец не обича напористи и взискателни хора. То цени постоянството и стабилността и започва да се терзае в догадки, ако стопанинът му често си сменя мнението. Ако сте му обещали разходка, то не го заставяйте да ви чака дълго или пък въобще да забравите. Тогава то ще намери начин да ви го върне тъпкано.

Характер: практично, жажда за наслаждения от похапване, разходки и игри.
Здраве: обикновено не боледуват и живеят доста дълго. Вероятност от инфекции на гърлото, наднормено тегло и болки в ушите.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Дева, Козирог.
- дружба: Рак, Риби.
- конфликт: Лъв, Скорпион, Водолей.

  • Близнаци
    Родените под този интелектуален знак кучета са общителни, любопитни, остроумни и съобразителни, но понякога - коварни. Те винаги ще намерят къде е скрита храната им, дори да е в хладилника. Могат да бъдат мили и доброжелателни, но само след минута да заръмжат. Но не им се сърдете, те просто са си такива. Ако обичате промените, кучето-близнах е най-подходящо за вас. То често сменя настроението си, но не може да се каже, че е много чувствително, а по скоро непостоянно и непредсказуемо. Не понася скуката. Не се привързва само към един дом. Заради прекаленото му любопитство понякога прави бели. А честата смяна на настроенито му го правят неподходящо за лов, където се изискват настойчивост и упоритост.
    Кучето-близнак е добър приятел, обича децата, играчките, приключенията и обожава да пътува на задната седалка на колата. То се появява в къщата, когато близки и роднини са заминали задълго и вие се нуждаето от повече топлина. Много самотни възрастни хора си взимат куче-близнак.

 

  • Характер: изобретателно, старателно, активно, лукаво.
    Здраве: страдат от нервни и белодробни болести, преумора, ревматизъм.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Везни, Водолей.
    - дружба: Лъв, Овен.
    - конфликт: Стрелец, Дева, Риби.

Рак
Кучето-рак е много привързано към своя дом и семейство. Ако бъде откъснато от тях започва да проявява безпокойство. Добродушният Ротвайлер е типично куче-рак. Ако то е станало приятел с някой, то това е за цял живот. И тази дружба се проявява често като защитна реакция - напада всеки, който посегне на приятеля му. Винаги трябва да сте добри към кучето-рак, защото то чувства как му говорите и ако се обиди, не прощава лесно. Съзвездието Рак е символ на домашното огнище и затова куче-рак в къщата означава добро за нея. То носи топлина и мили спомени за родители и щастливо детство. Кучето-рак може да изпита остра болка, ако стане свидетел на разпад на семейството му. То е много чувствително към възрастни хора и деца. Интуитивно чувства кога се нуждаете от помощта му и няма да ви я откаже. Но не изпитва симпатии към шумни и досадни външни хора, които нарушават спокойствието на стопаните му. 

Характер: къщовник, подозрителност, емоционална подкрепа.
Здраве: наднормено тегло, разстройство на стомаха, чревни болести.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Скорпион, Риби.
- дружба: Дева, Телец.
- конфликт: Козирог, Овен, Везни.

  • Лъв
    Обичат да се наслаждават на дружбата със стопаните си, но предизвикват с това завистта и ревността на чуждите хора. Те постоянно се нуждаят от признание и подаръци. Затова с готовност дават всичко от себе си и се надяват на взаимност. Те знаят, че са звезди в центъра на вниманието и се отблагодаряват като печелят награди на различни кучешки състезания и изложби.
    Кучето-лъв дори да не е породисто е много взискателно и ревниво. Няколко топли думи може да размекнат това гордо животно и то да заприлича на гальовна котка. Те не са толкова воинствени и обичат да бъдат показвани по светски рандевута. Кучето-лъв се гордее със своя стопанин, каишка, подстригване. Препоръчват се за продължаване на чисти породи. Присъствието на куче-лъв в къщата може да означава липсата на деца или недостатъчно общуване с тях. Това куче ще го компенсира, то обича да се грижи и играе с деца. Има чувство за собствено достойнство и е като украшение за къщата, която го е приютила.

 

  • Характер: властно, но и великодушно.
    Здраве: добра кондиция, рядко боледува. Слабото му място е сърцето.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Стрелец, Овен.
    - дружба: Везни, Близнаци.
    - конфликт: Скорпион, Водолей, Телец.

Дева
Кучето-дева е буквално копие на стопаните си, копира техните силни и слаби страни и може да провокира такива крайности като любов или ненавист. Но от друга страна това е добре, защото им помага да разкрият проблемите си и да ги преодоляват. То е нещо като куче-профилактик за отношенията в семейството. Кучето-дева видаги прилежно изпълнява задълженията си и може изцяло да му се доверите. С такъв пазач няма да имате нужда от допълнителна охрана. Заради силната си връзка със семейството тези кучета може да предскажат и някои здравословни проблеми. Те дори се гушват до болното място, като се стараят със силното си биополе да отнемят част от болката ви. И нищо чудно, че хората подсъзнателно си взимат куче-дева, когато се появат накакви проблеми със здравето им или когато се нуждаят от преданност. 

Характер: услужливост, практичност, лоялност.
Здраве: не е на ниво. Уязвимо место - чревният тракт. Често се изтощава и преуморява.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Козирог, Телец.
- дружба: Скорпион, Рак.
- конфликт: Стрелец, Риби, Близнаци.

  • Везни
    Много е взискателно към храната и изисква балансирано хранене. Заради любопитството си може да падне в капан или във ваната. Харесва им светлата и уютна обстановка в дома, както и да ги подстригват. Добър посредник е в решаването на конфликтни ситуации в семейството, сваля ненатрапчиво напрежението. Трябва да го разхождате редовно, обича да се омеша с други кучета в парка. Кучетата-везни са спокойни и миролюбиви. Много рядко проявяват силни емоции, не са тънкобидни, сръднята бързо им минава. Появата на куче-везни в къщата става, когато ти е необходимо повече общуване и взаиморазбирателство. То може да е предвестник на предстояща сватба и установяването на нови дружески отношения. С такова куче много скоро ще постигнете хармония в отношенията си с близките ви хора.

 

  • Характер: сътрудничество, партньорство, уравновесеност.
    Здраве: уязвимое място - очите, рефлекторните връзки с главата, тези кучета не са много енергични.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Водолей, Близнаци.
    - дружба: Стрелец, Лъв.
    - конфликт: Козирог, Овен, Рак.

Скорпион
Те са едва ли не идинствените сред кучетата, които сами избират своите стопани. Толкова бързо могат да ви влезнат под кожата, чи намо до си усетите как ще им отворите вратата на дома си. Кучето-скорпион само гради бъдещето си и от тази гледна точка може да бъде много полезно за стопаните си. Ако се появи в критичен момент нещата бързо може да поемат към по-добро. Неговото приятелство е здраво и продължително. Не трябва да оставяте кучето-скорпион дълго време само, тъй като е много енергично и става неуправляемо с лоши последствия. . Кучетата-скорпиони са безстрашни, енергични и чувстват опасностите от километри. Те не само ще ви предупредят, но и безстрашно ще ви защитават. Идването на куче-скорпион в къщата никога не е случайно, то просто е предопределено. Вероятно в този момент вие сте изгубили контрол над ситуацията. Тези кучета са добри охранители, но понякога проявяват агресивност и то в остра форма, могат дълго да таят обида. В същото време те са много добри следотърсачи. Независимо от настроението ви никога не им повишавайте глас. Не ги карайте да изпълняват номера пред гости, това не им харесва. 

Характер: упоритост, пробивност, тайна
Здраве: отлично, уязвим места: нос, гърло, гръб и лапи.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Риби, Рак.
- дружба: Козирог, Дева.
- конфликт: Водолей, Телец, Лъв.

  • Стрелец
    Кучетата-стрелци са независими и свободолюбиви. Те никога не стават на 100% домашни. Отвреме-навреме зачезват да си начешат крастата на свобода, но после се връщат край домашното огнище. Те са лесно раними и често приемат въображаемото за действителност. Бъдете с тях търпеливи. Обожават чистотата и реда. Много добре се представят на състезания. Винаги са в движение и са много изобретателни. Кучето-стрелец обича да пътешества със стопаните си. То е много подходящо за ловджийско куче. Изследва подробно всички близки и далечни подстъпи към дома. Може да се привърже трайно към вас при условие, че му позволявате да се разхожда на воля. Нуждаят се от постоянни физически упражнения. Появата на куче-стрелец в къщата подсказва, че е време за някакви много по-големи постижения от вас в духовната, и в материалната сфера. А може би и пътешествие в далечни страни.

 

  • Характер: свобода, независимост, приключение
    Здраве: добро, боледува рядко и бързо оздравява. Уязвими места - тазобедрените стави и белия дроб. Склонни са към наднормено тегло.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Овен, Лъв.
    - дружба: Водолей, Везни.
    - конфликт: Риби, Близнаци, Дева.

Козирог
Кучетата-козирог приемат охотно установения в дома ред и дори могат да изразяват недоволство, ако някой го наруши. Затова, ако самотна дама реши да покани мъж на гости, трябва да подготви и кучето, за да не си покаже рогата в неподходящ момент. То трябва да бъде спокойно, че непознатият няма да посегне на територията му. Именно затова кучето-козирог е отличен пазач, което с голямо чувство на отговорност изпълнява задълженията си. То има и много силна интуиция. Тези кучета се появяват в дома, когато стопаните им се радват на успехи в службата и могат да си позволят по-големи харчове за тях. При всички случаи кучетата-козирог ще привличат вниманието на околните и като повод за гордост се отблагодаряват на стопаните си. Те са им абсолютно предани при всякакви ситуации. 

Характер: чувство за дълг, вдъхновение, целеустременост.
Здраве: обикновено са здрави, но имат склонност към кожни болести и заболявания на костите и зъбите. Пазете ги в хладно и дъждовно време.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Телец, Дева.
- дружба: Риби, Скорпион.
- конфликт; Овен, Рак, Везни.

  • Водолей
    Предизвикателни, ексцентрични, съобразителни, понякога смешни - това са кучетата, родени под знака на груповото съзнание - Водолей. Те си падат по необикновени играчки и останалите домашни любимци. Много дружелюбни са с децата. Доста самоотвержени те могат да окажат неоценима помощ в екстремни ситуации. Подходящи са за колективни мероприятия - походи, екскурзии. Не очаквайте от кучето-водолей постоянна демонстрация на привързаност. Но бъдете уверени, че то ви разбира без думи и в труден момент винаги ще се притече на помощ. Появата на куче- водолей вкъщи става в период, когато сте самотни или си търсите нови приятели.
    По съвършено необясним начин то ви връща доброто настроение, не ви позволява да паднете духом. Кучетата-водолеи се натъжават, когато са лишени от компанията на хора или други домашни любимци. Те са доста екстравагантни и обичат да изненадват другите кучета с необикновения си външен вид, като подчертават своята индивидуалност и неповторимост.

 

  • Характер: дружба, ексцентричност, свобода
    Здраве: добро, но не понася горещини. Необходими са й витамини и чист въздух. Склонна е към разтягане на мускулите.
    Съвместимост с други знаци:
    - хармония: Близнаци, Везни.
    - дружба: Овен, Стрелец.
    - конфликт: Телец, Лъв, Скорпион.

Риби
Невероятно чувствителни са и с безпогрешн усет кой какъв човек е. Кучето-риба може да скочи срещу някой гост, но не бързайте да го наказвате. Рано или късно този човек ще покаже антипатиите си към вас. Това куче просто е детектор за приятели и врагове. Кучетата-риби често сменят настроението си, но ще устискат на всичко и ще ви защитят в трудна ситуация. Те са най-щастливи, когато обстановката вкъщи е спокойна. Истинско утешение и опора са за болни и хора. Те се появяват в живота ви, когато сте самотни или си блъскате главата над допуснати грешки . Твоето куче-риба ще ти помогне да се измъкнеш от батака. Ако пък в семейството има сръдни, то ще е посланик на мира и сдобряването. 

Характер: чувствителен, нерешителен, съчувстващ.
Здраве: крехко, подложено е на различни заболявания, особено на лапите и в коремната област. Пазете го от влага.
Съвместимост с други знаци:
- хармония: Рак, Скорпион.
- дружба: Телец, Козирог.
- конфликт: Близнаци, Дева, Стрелец.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене